Terugkijken: Webinar Lichess voor Schaaktrainers

Afgelopen donderdag en vrijdag verzorgde ik een webinar voor de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Totaal keken er zo’n 70 schaaktrainers mee! Ik had niet gedacht dat er zoveel interesse zou zijn! Sommigen hadden al ervaring met het verzorgen van online schaaktraining en anderen niet. Over de eerste webinar, donderdagavond, was ik niet zo tevreden. Vrijdagavond heb ik geprobeerd alles rustiger en vanaf de basis te laten zien.

Wat is de kern van online schaaktraining? Hoe kan je lichess daarbij gebruiken? Wat kan wel, en wat niet? Die vragen komen aan bod en dit kunt u ook thuis terugkijken, zie hieronder. Helaas waren ook andere deelnemers in beeld en om hun privacy te beschermen heb ik dat verborgen, waardoor ik ook niet in beeld ben. Weer een aandachtspunt voor de volgende keer – zo leren we telkens weer wat bij.

De samenvatting / handout
Webinar Lichess v2-2