Gratis online schaaktraining 16/17 mei

 

Doe mee met online schaaktraining!

Gratis deelname – Ook dit weekend weer drie interessante trainingen


Duur
Elke training duurt één uur en begint precies op het aangegeven tijdstip.

Meedoen
Ik maak gebruik van Zoom. Hiermee kan ik mijn scherm (schaakbord) delen met de deelnemers en via beeld en geluid de training verzorgen. De deelnemers hoeven geen microfoon of webcam te hebben (dat mag wel). Deelnemers hoeven geen zoomaccount aan te maken. Het makkelijkst is om Zoom vooraf te installeren, en anders gebruik te maken van de webclient. Geheel gratis!
Werkt de inloglink niet? Neem contact met me op, dan regel ik het voor je!

Vooraf aanmelden is noodzakelijk, gebruik onderstaande links!

Zaterdag 16 mei
11 uur: Vooruitrekenen – rating 1500-1800 
Nauwkeurig vooruitrekenen is een van de belangrijkste vaardigheden voor schakers. Aan de hand van interessante stellingen bekijken we een aantal technieken om nauwkeurig(er) te rekenen.

Probeer de tijd te nemen bij het maken van de opgaven (5 minuten per stelling is helemaal niet zo gek). Schrijf je varianten op terwijl je rekent.
Verder moet je proberen niet aan de stukken te zitten en geen pijlen trekken, probeer zoveel mogelijk uit je hoofd te rekenen.
Daarna kan je bij de uitwerkingen kijken (tweede link) of je het goed had.
Opgaven
Voorbeelden en uitwerkingen

13 uur: Offer op f7 (rating < 1600)
Offers op f7 komen in veel openingen voor, maar worden nog wel eens gemist. In deze training veel voorbeelden van goede – en enkele slechte offers.

Voorbeelden en uitwerkingen
Opgaven
Voorbeelden en uitwerkingen

Zondag 17 mei

Helaas, tijdens deze training ging er iets mis met Zoom, waardoor sommigen niet in de uitzending konden komen, of niets zagen. Erg vervelend, het was de eerste keer dat dit gebeurde. Volgens Zoom zijn de problemen inmiddels opgelost, daar vertrouw ik maar op. Voor degenen die eea. gemist hebben zijn hieronder de stellingen te bekijken en eventueel tegen de computer of iemand anders uit te spelen.
Update: tijdens een webinar maandagavond waren er geen problemen meer; ik heb er vertrouwen in dat de problemen opgelost zijn.

14 uur: Sterk paard tegen slechte loper (rating < 1600)
In sommige stellingen zijn paarden beter dan lopers. In deze training kijken we naar de plannen en ideeën in dergelijke stellingen, en hoe je zo’n situatie kunt bereiken.

 

Opgaven
Uitspeelstellingen (leuk om tegen de computer of iemand anders uit te spelen)

 

De ratings zijn een indicatie, om een idee van het niveau van de les te geven.

Deelname is gratis!

Na afloop kunt u geheel vrijblijvend een donatie doen via Tikkie (link) of een overmaking op rekening NL20INGB0000912236 tnv. Pascal Losekoot.