Mitia Shadrin wint BEL toernooi voor derde keer

Mitia won het toernooi voor de derde keer op een rij

Mitia won het toernooi drie keer


Al enkele jaren geef ik schaakles op de Openbare Basisschool Blaricum (OBB). Een groot aantal leerlingen is inmiddels lid van omliggende verenigingen en elk jaar komen er weer nieuwe schaakenthousiastelingen bij. Ook dit jaar deden we weer met een delegatie mee aan het Individueel Jeugdschaak Kampioenschap van Blaricum, Laren en Eemnes (BEL). Maar liefst 21 leerlingen van de OBB deden mee!

  • Mitia won het toernooi voor de derde keer op een rij

In twee groepen werden zes partijen gespeeld, met klok. Er werd goed nagedacht en de concentratie droop van de borden af. Bij de bovenbouw was Mitia Shadrin de favoriet, en hij maakte zijn favorietenrol meer dan waar: hij won als enige al zijn partijen: 6 uit 6. Daarmee won hij voor de derde keer op een rij het kampioenschap. Ook de laatste keer, want volgend jaar gaat hij naar het Voortgezet Onderwijs. Maar ook de andere OBB’ers deden het uitstekend: Julian werd tweede, en Ruben derde bij de bovenbouw. Bij de middenbouw werd OBB’er Sierk kampioen (5,5 uit 6), maar misschien wel de grootste verrassing daar was Jorian, die als enige 6-jarige gewoon de bronzen medaille binnensleepte.

De organisatie van het toernooi (in handen van Schaakvereniging Het Dikke Torentje uit Eemnes) was weer uitstekend, alles liep heel soepel. Alle kinderen gingen met een vaantje en een leuke schaakherinnering naar huis.