Koningsdagsimultaan eindigt in gelijkspel

Op Koningsdag verzorgde ik een online simultaan voor deelnemers van mijn trainingen. Twaalf tegenstanders speelden in hun eigen huis of tuin, veelal op een echt schaakbord.
Diverse spelers hadden hun best gedaan op een toepasselijke oranje verkleding; Guido van Hesselingen won de prijs voor de best uitgedoste speler en de prijs, mijn boek “Schaakvermaak 2” is naar hem onderweg.

 

Het speeltempo was (te) krap, waardoor het voor mij een soort snelschaaksimultaan werd. Het hielp niet dat er hard tegenstand werd geleverd. Uiteindelijk eindigde de krachtmeting in een mooie 6-6 eindstand met overwinningen voor Wouter T., Walter, Christian, Sieb, Rogier en Guido. Goed gedaan! Ik vond het in elk geval een leuke ervaring, de volgende keer wel met wat meer bedenktijd kan wel helpen!

Twee fragmenten

Jorian had een machtige aanval opgezet, maar miste hier een sterk vervolg. Zwart aan zet

Jayden zag hier een sterke zet voor zwart! Zie jij welke?