HSB Workshopdag – 13 oktober 2012

Op zaterdag 13 oktober 2012 wordt de HSB workshopdag voor schaaktrainers gehouden. Ook trainers uit andere regionale bonden zijn welkom. De cursus vindt plaats in de Bridgeschool Den Haag, Kerketuinenweg 2, 2544 CW Den Haag en wordt verzorgd door Pascal Losekoot.

Programma

De workshopgever is Pascal Losekoot (www.schaaktraining.nl). Pascal is een professioneel schaaktrainer met jarenlange ervaring. Een van zijn oud-leerlingen is GM Robin van Kampen. Hij verzorgt KNSB Jeugdtrainingen, schrijft voor Schaakmagazine en is onder meer werkzaam als kaderdocent voor de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

11:30-12:00 uur               Inloop

12:00-12:15 uur               Verwelkoming en opening

12:15-13:15 uur               Nieuwe ontwikkelingen in de stappenmethode

De laatste jaren is de Stappenmethode uitgebreid met plusstappen, extra- en vooruitdenken werkboeken, en de opstapjes. Velen weten van het bestaan, maar vragen zich af hoe je deze in de training kan benutten. Daar gaat deze workshop op in.

13:30-14:30 uur               Privéles aan talenten

Aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen praktijk zal Pascal vertellen over onder andere motivatie, begeleiding, het analyseren van partijen, contact met ouders en het maken van een toernooiplanning.

14:45-15:45 uur               Praktische vaardigheden

In deze workshop zullen praktische vaardigheden, die te maken hebben met de praktijk van de moderne schaaktrainer, de revue passeren: schaaklesgeven met een digibord of beamer, chesstutor, schaakles via playchess, en het ontwikkelen van trainingsmaterialen.

16:00 uur                           Afsluiting

Locatie: Bridgeschool Den Haag, Kerketuinenweg 2, 2544 CW Den Haag

Aanmelding bij Ruurd Kunnen (ruurdherma.kunnen@planet.nl).

De kosten bedragen €10,- per deelnemer. Deelname voor de leden van de HSB trainingspool is gratis. Er kunnen maximaal 30 deelnemers meedoen.

Download de aankondiging hier (PDF)