Training voor huisschakers Hilversum (stap 2/3)

hsg-flyer

Vanaf 28 september verzorg ik bij het Hilversums Schaakgenootschap een training voor huisschakers op 8 donderdagavonden. Hieronder meer informatie.

Huisschakers
Deze training is voor ‘huisschakers’,die de basisregels van het schaakspel kennen en mee willen kunnen komen op clubniveau. De ervaren schaaktrainer Pascal Losekoot zal hierbij ingaan op diverse aspecten van het schaakspel zoals tactiek, eindspel, opening en middenspel. De leidraad hierbij is Stap 2 van de Stappenmethode. Een werkboek is onderdeel van het lespakket. De cursus wordt afgesloten met een onderling schaaktoernooi (laatste cursusavond).

Trainer: Pascal Losekoot
Tijd: 8 donderdagavonden van 20.00 tot 22.30 uur
Data: 2017: 28 september, 12 oktober, 9 november, 23 november, 7 december
2018: 11 januari, 1 februari, 15 februari
Tijd: 20.00 – 22.30 uur
Locatie: bovenzaal St. Aloysius College, Schapenkamp 200 (vlakbij station Hilversum)
Deelnemers: minimaal 6 – maximaal 20
Kosten: € 50,- inclusief werkboek en samenvattingen
Betaling: bankrek. NL90INGB0000311904 t.n.v. Hilversums Schaakgenootschap te Hilversum
Informatie: Mirko Lukács (m.w.lukacs@gmail.com)

Iedereen kan leren schaken bij HSG!

Wie wil leren schaken of sterker wil leren schaken, kan vanaf september weer terecht bij de Hilversumse schaakverengiing HSG. De vereniging biedt training aan verschillende doelgroepen waaronder de jeugd, de huisschaker, de ervaren clubschaker en zelfs een training speciaal voor vrouwen. Dus voor ieder wat wils die houdt van deze mooie denksport.

Jeugdschaak
HSG heeft een actieve en levendige jeugdafdeling die elke donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur traint en speelt in het clubgebouw van HSG. Er wordt gewerkt met het Stappenplan en de training wordt verzorgd door ervaren clubschakers. Bovendien kunnen de kinderen op de club tegen elkaar en tegen jeugdteams van andere clubs spelen.

Damesschaak
Na drie succesvolle jaren organiseert HSG in seizoen 2017/2018 weer een schaaktraining speciaal voor vrouwen. Je hoeft geen ervaring met schaken te hebben om eraan mee te kunnen doen. De cursus duurt acht avonden en wordt verzorgd door Judith van Amerongen, een professionele en gediplomeerde schaaktrainer uit Utrecht. De cursus wordt gegeven op donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur en zal starten op 21 september 2017. Aanmelden is nog mogelijk!

Clubschaak
Bent u een ervaren en gevorderde schaker? Dan is meespelen met de interne en externe competitie van HSG – een grote schaakclub in het Gooi met een rijke historie – de beste training! U bent altijd welkom eens een kijkje te komen nemen op de donderdagavond, de vaste clubavond van HSG. Als u een keer vrijblijvend wilt meespelen, dan bent u van harte welkom op de speelavond en kunt u zich om 19.30 uur melden bij de wedstrijdleider. Bent u eenmaal clubschaker, dan kunt u ook training krijgen op gevorderd niveau.

Meer informatie?
Schaakvereniging HSG heeft elke donderdag clubavond vanaf 19.30 uur in het St. Aloysius College op de Schapenkamp 200, vlakbij station Hilversum. Hier worden ook de schaaktrainingen gegeven. Uitgebreide informatie vindt u op www.hsghilversum.nl of mail naar info@hsghilversum.nl. Specifieke informatie of directe aanmelding voor de schaaktrainingen kan via m.w.lukacs@gmail.com.