Geslaagd jeugdtoernooi in Beeld en Geluid

Woensdag 17 januari waren in Beeld en Geluid de grootmeesters van het Tata Steel Chess toernooi te gast. Wereldkampioen Magnus Carlsen, Nederlands beste schaker Anish Giri en andere topschakers zoals Kramnik, Anand en Caruana speelden in de theaterzaal; oud-leerling Robin van Kampen gaf commentaar in de centrale hal en ik verzorgde de organisatie van het jeugdtoernooi, het Goois Scholierenkampioenschap. In drie groepen werd er gestreden om bekers en leuke schaakprijzen.

  • De Sesamstraatfiguren ontvangen de grootmeesters

Aan het toernooi deden diverse leerlingen mee van scholen waar ik schaakles geef, zoals de Bussumse Emmaschool en de Openbare Basisschool Blaricum (OBB). Mitia Shadrin (OBB) won bij het basisonderwijs, overigens vrijwel gelijk met Ruben Bos die niet tegen Mitia speelde en ook alles won. Ook oud-leerling Daniel Dijkstra haalde een perfecte score (5 uit 5) en daarmee de titel bij het Voortgezet Onderwijs. Het jeugdjournaal kwam ook langs, zie deze link voor de uitzending, waar ook diverse van mijn schaakleerlingen te zien en te horen zijn.

  • In de BENG Studio's werd het jeugdtoernooi gehouden

Deze geweldige schaakdag werd afgesloten met de prijsuitreiking, de kampioenen kregen hun prijs uit handen van Jeugdburgemeester Willemijn de Groot uitgereikt.

Komend weekend (20 & 21 januari) is in Wijk aan Zee het Jeugdweekend, met heel veel activiteiten! Klik op onderstaande banner voor meer informatie