Drücke „Enter”, um zum Inhalt zu springen.

Schaakcursussen volwassenen

Schaaktraining.nl start na de herfstvakantie twee online schaakcursussen voor volwassenen, gericht op huis- en clubschakers. Aan de hand van de stappenmethode behandel ik een aantal thema’s die in partijen veel voorkomen. De cursus wordt via Zoom gegeven, inschrijven kan voor de hele serie (€ 45 voor 6 lessen van een uur en oefenmateriaal / samenvattingen) via onderstaand inschrijfformulier.

Huisschakers

Data: Maandagen 26 oktober, 2 november, 16 november, 23 november, 7 december en 14 december
(Let op, deze data zijn niet allemaal opeenvolgend)
Tijd: 19:00-20:00 uur

In deze cursus gaan we aan de hand van stellingen uit stap 2 en 3 aan de slag met tactiek, strategie (het maken van plannen) en het eindspel. De cursus is bedoeld voor wie de loop van de stukken al wel beheerst, maar op zoek is naar praktische tips om in de partijen toe te kunnen passen.

Doelgroep: volwassen schakers zonder rating of met een rating < 1400

Clubschakers

Dinsdagen 27 oktober, 3 november, 10 november, 17 november, 24 november en 1 december
Tijd: 19:00-20:00 uur

In deze cursus gaan we aan de hand van stap 4 en 5 aan de slag met strategie en positiespel. Hoe bouw je een koningsaanval op? Wat zijn goede pionnenstructuren? Hoe kan je je activiteit verhogen, en hoe kan je gebruikmaken van kwetsbaarheden bij je tegenstander?

Werkboek

Het is niet noodzakelijk om een werkboek te hebben, er wordt oefenmateriaal aangeboden om zelf mee aan de slag te gaan. Voor ijverige studenten is handig om te oefenen met een werkboek van de stappenmethode. Voor de huisschakerscursus gaat het dan om stap 2 (of 3) en voor de clubschakerstraining om stap 4 (of 5). U kunt deze zelf aanschaffen (bijvoorbeeld via De Beste Zet).

Zoom

Ik maak gebruik van Zoom. Hiermee kan ik mijn scherm (schaakbord) delen met de deelnemers en via beeld en geluid de training verzorgen. De deelnemers hoeven geen microfoon of webcam te hebben (dat mag wel). Deelnemers hoeven geen zoomaccount aan te maken. Het makkelijkst is om Zoom vooraf te installeren, en anders gebruik te maken van de webclient. Het gebruik van Zoom is gratis.

Diversen

– elke cursusavond duurt één uur (totaal 6 uur)
– na elke training kunt u het trainingsmateriaal op uw gemak nog eens bekijken en met opgaven aan de slag gaan
– de sessies worden ivm. de privacy niet opgenomen en kunnen dus niet teruggekeken worden
– minimum aantal deelnemers per cursus: 3, maximum: 12
– de kosten bedragen € 45 voor 6 lessen. Betaling voorafgaand aan de cursus op rekening NL65 INGB 0004953901 tnv. Pascal Losekoot. Vergeet niet de naam van de deelnemer te vermelden!

Inschrijving

Inschrijving kan via onderstaand inschrijfformulier of per e-mail


Huisschakers (ma)Clubschakers (di)

de_DEDeutsch
nl_NLNederlands de_DEDeutsch