Drücke „Enter”, um zum Inhalt zu springen.

Über Pascal Losekoot

Ik ben een ervaren, door de Koninklijke Nederlandse Schaakbond gediplomeerde trainer met een FIDE Instructor titel.

Bereits mit 16 Jahren begann ich damit, an einer Grundschule Schachunterricht zu geben und kann daher auf mehr als 25 Jahre Erfahrung zurückgreifen. Im Jahre 2009 habe ich mein Hobby zum Beruf gemacht und bin seit dem hauptberuflicher Schachtrainer. Es macht mir wirklich sehr viel Spaß, jedem beizubringen, wie man auf seinem eigenen Niveau am Besten Schach spielt!

Ich lebe in Soest (Niederlande) und biete Dir Schachtraining in den Sprachen Niederländisch, Englisch und Deutsch an. Unten siehst Du, welche Optionen es gibt!

Online-Schachtraining

Ich habe bereits umfangreiche Erfahrung mit Online-Schachtraining (z.B. über Zoom, Skype oder auch anderen Online-Tools). Wir hören und sehen uns und können mit einem digitalen Schachbrett gegeneinander spielen.

Clubtraining

Pascal traint bij de Arnhemse Schaakvereniging

Bij een training voor een schaakclub zorg ik ervoor dat iedereen betrokken wordt. Uiteraard gaan we ook met de stukken aan de slag!
Ook mogelijk in de vorm van een workshop


 

Talenten

In gesprek met Robin van Kampen, bij een simultaan in 2016

Ik verzorg ook trainingen voor talenten (zoals in het verleden aan de jongste Grootmeester van Nederland, Robin van Kampen en Casper Schoppen, inmiddels ook Grootmeester)
Dit kunnen groepstrainingen zijn, of privélessen waar we op je partijen en sterke en zwakke punten ingaan. Ook begeleid ik spelers tijdens toernooien.

Schoolschaakles

Ook op scholen verzorg ik graag schaaklessen. Er zijn veel mogelijkheden, zoals:
– Een lesprogramma tijdens schooltijd voor de hele klas
– Een naschoolse schaakcursus bestaanden uit 3 tot 8 lessen
– Een interactieve schaakclinic waar iedereen aan mee kan doen

Schaken is een fascinerend spel. Kinderen leren zich te concentreren, vooruit te denken en logisch na te denken.

Voor huisschakers en liefhebbers

Je hoeft geen supertalent te zijn om schaaktraining te krijgen. Wil je graag leren schaken? Of samen met je (klein)kind, of met een vriend of vriendin uitleg over het schaakspel krijgen? Ik bied een unieke schaakervaring waarna je begrip van het spel zeker vergroot is! Ook leuk als cadeau!

Advies en ondersteuning

Om mijn ervaring met het organiseren van toernooien, geven van trainingen en de organisatie van schaakverenigingen te delen verzorg ik regelmatig workshops over ledenwerving, schaakpromotie, internetschaak, en meer.

Schaaktrainerscursussen

Voor de Koninklijke Nederlandse Schaakbond verzorg ik KNSB Trainingscursussen (ST1 en ST2), voor wie (beter) stap 1 schaakles wil geven. Ik vind het erg leuk om mijn ervaringen te delen met andere gemotiveerde schaaktrainers! De Schaaktrainer 1 cursus gaat over stap 1 en is bijzonder geschikt voor ouders, oudere jeugdspelers en clubschakers die meer ideeën (theorie en praktijk) over schaaklesgeven willen opdoen.

Overig

– KNSB rating: 2083, FIDE rating 2105
– Opleiding: Pedagogiek (Hogeschool); KNSB Trainerscursussen
– Clubkampioen van Hilversums Schaakgenootschap en de Baarnse Schaakvereniging (10x)
– Vaste rubriek in SchaakMagazine, het bondsblad van de KNSB
– Auteur van de boeken Schaakvermaak 1 en 2

Kontakt

Pascal Losekoot
plosekoot@gmail.com
+31 626 479 348

 1. Tom van Wel Tom van Wel

  Leuk en leerzaam om bij Pascal de cursus Schaaktrainer 1 te mogen volgen.
  Pascal is rustig, sluit goed aan bij het leerproces van elk van de cursisten, en heeft afwisselende lesvormen. Je merkt dat hij door en door de schaakwereld kent, en de didactiek beheerst om schaakles te geven, met name hoe je schaakles geeft aan jeugdige, beginnende schakers.

 2. Jos Jos

  Pascal heeft verstand van zaken en je merkt tijdens de cursus ook dat hij ruime ervaring in het lesgeven heeft. Verder laat hij elke cursist in zijn/haar waarde en is hij prettig in de omgang.

 3. Niels Albers Niels Albers

  Pascal geeft sinds anderhalf jaar training aan onze jongste zoon Saša. Die wil van zijn trainer weten dat deze echt schaakinzicht heeft en hem nieuwe dingen kan leren. In het begin moest Pascal daardoor even aftasten maar daar is hij vervolgens glansrijk in geslaagd.

  Pascal is geduldig en prettig in de omgang met de kinderen en weet duidelijk en concreet uit te leggen. Hij bereidt de oefenstof goed voor en sluit daarbij aan op de speelstijl van de speler. Heel attent deelt hij de oefenstof zowel hard copy uit als ook per mail met een herinnering aan de volgende training.

  Saša gaat met veel plezier naar zijn trainingen en dat heeft zeker bijgedragen aan zijn ontwikkeling in die anderhalf jaar.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

de_DEDeutsch