OBB Blaricum op 1 en 2!

  • Mitia, Ruben, Julian, Max

Zeven teams van de OBB streden er gisteren om het kampioenschap van Blaricum, Eemnes en Laren (BEL) in Eemnes. Een nieuw record. Heel fijn was dat deze keer ook iedereen er was! Behalve de OBB deden de buren van Bernardus ook met zeven teams mee. Totaal deden waren er 20 teams die streden om de felbegeerde wisselbeker en een plaats voor het regionaal kampioenschap.

Na zes rondes stond OBB 1 (Mitia Shadrin, Ruben Bos, Julian Inberg en Max Broker) bovenaan – kampioen! Dit ambitieuze en sterke team, dat zich wil plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap, won alle wedstrijden en gaf maar anderhalf bordpunt uit handen. Ook Max, die Pelle verving, deed het uitstekend. Sommige wedstrijden waren na een paar minuten voorbij – de tegenstander verbijsterd achterlatend.

Op de tweede plaats mochten Koen Lohuis, Jesper Rosier, Tygo van Hoof en Kian Babol (OBB6) de zilversen medaille in ontvangst nemen. Bernardus 1 werd derde.
Het vierde en zevende team eindigde op de gedeeld vijfde plaats; het tweede en derde team als gedeeld tiende en OBB 5 werd veertiende.

Zelf was ik – als schaakleraar van de Openbare Basisschool Blaricum – erg blij dat maar liefst 29 OBB’ers met veel inzet en enthousiasme meededen aan het toernooi – dat weer uitstekend georganiseerd werd door Schaakvereniging het Dikke Torentje uit Eemnes.

Volgend jaar zijn er kansen voor anderen, want de teamleden van het kampioensteam gaan naar het Voortgezet Onderwijs. Wil je alvast oefenen? Op schaakwebsites als lichess en chess.com kan je op elk moment van de dag schaken!